Időközi

2024.07.30. 13:08

Kővári János lesz a kertvárosi jelölt

Őri László, a Fidesz választókerületi elnöke jelentette be kedden, hogy az Összefogás Pécsért Egyesület, a KDNP és a Fidesz alkotta szövetség jelöltje Kővári János lesz Pécsen, a kertvárosi 15. választókerületben szeptember 22-én tartandó időközi választáson.

Bóka Máté Ciprián

A voksolást azért kell megtartani, mert a június 9-i önkormányzati választáson szavazategyenlőség alakult ki ebben a kerületben. A szövetség nyár elején Vörösné Deák Andreát indította, aki a keddi sajtótájékoztatón azt mondta, hogy a családi okok miatt nem vállalja az újabb, nagyobb figyelmet kapó, és vélhetően a korábbinál is erőteljesebb kampányt. 

Kővári János tervei között többek között megemlítette a korábbi időszakban történt infrastrukturális fejlesztések folytatását és a panelprogram ismételt elindítását hangsúlyozta. 

– Kertvárosban nőttem fel, 2010-14 között parlamenti képviselő voltam itt, a Kerek Világ Alapítványnak – ahol dolgozom – pedig két egysége is van a városrészben – mondta Kővári János, aki a különböző közösségi terek, épületek megújítását is célként tűzte ki. Korábbi példaként a Melinda parkban található közösségi ház felújítását hozta fel, amelyre tíz évvel ezelőtt került sor a jobboldali városvezetés idején. Reményét fejezte ki, hogy mind önkormányzati, mind kormányzati forrásokat is sikerül mozgósítani a céljai megvalósítása érdekében. 

Az eseményen a KDNP városi elnöke, a szomszédos kertvárosi körzet megválasztott képviselője, Kamarás Péter, valamint Csizmadia Péter fideszes frakcióvezető is részt vett. 

A jelenlévők fontosnak tartották kiemelni a polgármesterrel, a kormányzattal való együttműködést, és az itt élők érdekeinek képviseletét a közgyűlésben. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában